Chardonnay 100%
- Eelroad-suupisted
- Mereannid
- Kalaroad
- Linnuliha
- Juustud
Viinamarjasort: Chardonnay
Viinamarjaistandus: Viinapuud kasvavad Saône jõe orus ja Mâconnais’ mäenõlvadel, läänest itta suunatuna. Viinapuud on vähemalt 40 aastat vanad.
Muld: Juura ajastu savi lubjakivine pinnas.
Saagikus: 64 hl hektari kohta.
Veinivalmistus: Käärimine temperatuurikontrollitud vaatides, hoolikas segamine ning põhjalik, õrn töötlemine. Vein jäetakse kergelt settele, kuna kasutatakse kerget filtreerimist.
Laagerdumine: Osa veinist (30%) laagerdub 12 kuud Prantsuse tammevaatides. Seejärel segatakse see ülejäänud veiniga ja hoitakse veel 6 kuud tankis.
Maitseomadused: Sügav ja õrn kuldne värv. Aroomis tunda valgeid lilli (akaatsia ja mesilill) ning puuvilju (virsik ja pirn). Täidlane suutunne on tasakaalus elegantse värskusega.
Toidusoovitus: Sobib hästi kala (näiteks lõhe, merikurat) ja linnuliha juurde.
Serveerimistemperatuur: 11–13°C.
